Atonen: parteide rahastamist võiks kontrollida erikomisjon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Atonen.
Meelis Atonen. Foto: Peeter Langovits.

Endise ministri ja Riigikogu liikme hinnangul annaks erakondade rahastamise kontrollimisel sõltumatu tulemuse erikomisjon, kuhu kaasataks erinevate elualade esindajad ja sõltumatud spetsialistid.

Atoneni arvates on kõige rohkem vaja seda, et poliitikute rahaasju kontrolliksid neutraalsed inimesed, kuid ilmselt peavad poliitikud need ikkagi endi seest valima, vahendas ERRi uudisteportaal tema sõnu «Terevisioonis».

«Idee on teha sarnane juhtimisstruktuur, nagu on Eesti Rahvusringhäälingul, mis tähendab tegelikult, et kaasatakse sõltumatud spetsialistid, kaasatakse erinevate elualade esindajad ja iseenesest peaks see andma ju suhteliselt sõltumatu tulemuse,» tutvustas Atonen Reformierakonna lahendust.

Parteide rahastamise kontrolli mõte ei ole otsida pätte või kurjategijaid, sest seda teevad politsei ja maksuamet niikuinii, toonitas Atonen.

«Et tõepoolest suudetaks reageerida ka sellistele probleemidele, mis võivad ilmneda, tehes mingit rutiinset kontrolli,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles