Rõivas läheb ministrikandidaatidega Kadriorgu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas ja Toomas Hendrik Ilves Kadriorus.
Taavi Rõivas ja Toomas Hendrik Ilves Kadriorus. Foto: Sander Ilvest

Peaminister Taavi Rõivas läheb esmaspäeval Kadriorgu, kus teeb president Toomas Hendrik Ilvesele ettepaneku nimetada ametisse kolm uut ministrit.

Valitsuse meedianõuniku kinnitusel teeb Rõivas esmaspäeval kell 13 presidendile ettepaneku nimetada uueks tervise- ja tööministriks Jevgeni Ossinovski, ettevõtlusministriks Liisa Oviir ja kaitseministriks Hannes Hanso. Ministrid astuvad ametisse tõenäoliselt samal päeval vande andmisega riigikogu ees.

Rõivas ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ministrivahetusi kommenteerides, et partei esimehe Jevgeni Ossinovski valitsusse tulemine on õige ja loogiline otsus, mis lihtsustab valitsuse koostööd. «Vastavalt kokkuleppele on igal valitsuserakonnal õigus oma ministrid ise nimetada. Tänan valitsusest lahkuvaid SDE ministreid koos tehtud töö eest ja soovin uutele ministritele kiiret sisseelamist,» ütles ta valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel.

Muudatused SDE valitsusdelegatsioonis tulid arutlusele pärast partei volikogu augusti lõpus tehtud otsust jätkata senises koalitsioonis, misjärel teatas senine ettevõtlusminister Urve Palo tagasiastumisest. Laupäeval nimetas SDE juhatus esimehe ettepanekul uue ettevõtlusministri kandidaadiks seni merendus- ja energeetikavaldkonnas tegutsenud juristi Liisa Oviiri, kaitseministri kandidaadiks riigikogu väliskomisjoni juhi Hannes Hanso ning tervise- ja tööministriks partei esimehe Jevgeni Ossinovski.

Muudatuste tõttu peavad valitsusest lahkuma tervise- ja tööminister Rannar Vassiljev ning praegune kaitseminister ja erakonna eelmine esimees Sven Mikser, kellest saab Hanso asemel riigikogu väliskomisjoni juht. SDE praegustest ministritest jätkab valitsuses ainsana tööd kultuuriminister Indrek Saar.

Vangerdused toovad muudatusi ka riigikogu SDE fraktsioonis. Mikseri naasmisel peab riigikogust lahkuma Hardi Volmer. Palole peaks riigikogus koha vabastama Marianne Mikko, kel tekib aga võimalus riigikokku jääda, kui ministriks asuva Ossinovski esimene asendusliige Etti Kagarov parlamenti minekust loobub. Hanso asendusliikmena pääseb parlamenti Neeme Suur, tema loobumisel aga Kalev Kotkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles