Pettai: Ossinovskile olid muudatused vajalikud, et saada endale kindel jalgealune

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Pettai
Vello Pettai Foto: Sille Annuk

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhi Jevgeni Ossinovski otsuse taga vahetada välja pea kõik oma ministrid, on soov end kehtestada ning viia valitsusse oma meeskond, arvab politoloog Vello Pettai.

Tartu ülikooli võrdleva poliitika professor Vello Pettai selgitas «Aktuaalsele kaamerale», et Ossinovski otsus enamik ministreid välja vahetada näitab seda, et ta järgis põhimõtet, et erakonna esimees valib ise endale meeskonna, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Kui me võtame siin võrdluseks Margus Tsahkna tuleku IRLi esimeheks, siis tema ei asunud suuri vahetusi või vangerdusi tegema,» märkis Pettai, lisades, et antud situatsioonis on see aga Ossinovski jaoks vajalikuks osutunud, et pärast väikest mässu saada endale kindel jalgealune.

Kunagine välisminister, Euroopa Parlamendi saadik Urmas Paet ütles kaitseministri väljavahetamise kohta, et see peegeldab mingil määral sotsiaaldemokraatide siseelu ja selle pingestatust.

Tsahkna ütles, et valitsuse liikmena pole Ossinovskil võimalik enam valitsuse tegevust kõrvalt kritiseerida, vaid tuleb ise vastutada.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatus nimetas eile õhtul ettevõtlusministri kandidaadiks seni merendus- ja energeetikavaldkonnas tegutsenud juristi Liisa Oviiri, kaitseministriks väliskomisjoni juhi Hannes Hanso ning tervise- ja tööministriks partei esimehe Jevgeni Ossinovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles