Video: Mikseril on kahju lahkuda

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmine Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees ja lahkuv kaitseminister Sven Mikser ütles, et tal on kahju lahkuda, kuid poliitikas ei saa selliste asjade peale pikalt pettunud olla.

«Kaitseministeerium on kahtlemata kõige inspireerivam ja kõige parem kollektiiv, kus mul mu elu jooksul on au töötada, selle võrra on kindlasti kahju lahkuda, aga poliitikas ei saa selliste asjade peale väga pikalt pettunud olla. Sellepärast, et erakond või valija annab mandaadi ja võtab selle ja siis tuleb jälle tööd rügada, et olla tulevikus selle mandaadi vääriline ja see positsioon või mõni teine tagasi saada,» oli Sven Mikseri esimene kommentaar, kui talle oli teatavaks tehtud, et ta peab kaitseministri ametist lahkuma. 

«Muudatusi on veel, sellest räägib teile erakonna esimees ja ta kindlasti räägib teile, kui suurepärane kaitseminister ma olen olnud ja millised head isikuomadused mul veel on,» rääkis Mikser, kes sai teada, et peab kaitseministri kohalt lahkuma tänasel juhatuse arutelul, kuid kõneles sel teemal Ossinovskiga ka eile.

Vastates küsimusele, kas lahkuv minister on kurb või pettunud, sõnas ta: «Iga asi juhtub siis, kui ta juhtub. Ei minutitki varem ega hiljem.»

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatus nimetas täna ettevõtlusministri kandidaadiks seni merendus- ja energeetikavaldkonnas tegutsenud juristi Liisa Oviiri, kaitseministriks soovib erakond tuua väliskomisjoni juhi Hannes Hanso ning tervise- ja tööministriks partei esimehe Jevgeni Ossinovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles