Ossinovski: Michali rünnak Palo vastu oli alatu

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski sõnul on väga alatu majandus- ja taristuministri Kristen Michali rünnakud ettevõtlusminister Urve Palo suunas.

«Reformierakonnaga seotud ja suuresti Reformierakonna vastutusel toimunud korruptsiooniskandaal Tallinna Sadamas on viinud olukorrani, kus selle erakonna endine peasekretär ja praegu majandusminister Kristen Michal on asunud rünnakule Urve Palo vastu. Minu hinnangul ei ole see olnud valitsuse koostöö mõttes mõistlik, tegelikult on see olnud inimlikult alatu,» ütles Ossinovski täna ajakirjanikele.

Ossinovski sõnul hindab ta Urve Palo tööd nii eelmise valitsuse majandusministrina kui ka praeguse valitsuse ettevõtlusministrina kõrgelt.

Majandusminister Kristen Michali ja ettevõtlusminister Urve Palo vahel puhkes neljapäeval mõni minut enne valitsuse istungit Stenbocki majas terav sõnavahetus, mida jälgis mitukümmend inimest.

Pealtnägijate sõnul süüdistas Palo pärast ruumi sisenemist valjul häälel Michalit valetamises. Michal ütles kolmapäeval pressile, et Palo pidi 2014. aastal majandusministrina Tallinna Sadama juhatuse volitusi pikendades olema teadlik kahtlustest, mis nende suhtes olemas olid.

Michal vastas samuti häält kõrgendades Palole, et selle kohta on kapol olemas Palo allkirjaga paber. Palo vastas, et see on vale.

Palo süüdistas Michalit ka Saaremaa Laevakompanii omaniku Vjatšeslav Leedo huvides tegutsemises. «Nimetas teda Leedo käsilaseks,» ütles üks pealtnägijatest BNSile. «Vastastikune karjumine oli kõva.»

Palo sõnul uurimise algatamisest kaitsepolitsei teda ei informeerinud ja riskihoiatust ta ametilt ei saanud. «Kapo briifis mind mullu kevadel erinevatel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumit puudutavatel teemadel. Muuhulgas oli juttu ka Tallinna Sadamast, kuid ühtestki konkreetsest süüdistusest või võimalikest kahtlustustest ei räägitud,» ütles Palo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles