Helme: sotsid on edaspidi valitsuses koalitsioonikaaslaste jalamatiks

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme.
Mart Helme. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme leiab, et Sotsiaaldemokraatide pühapäevane otsus jätkata praeguses võimuliidus tähendab stagnatsiooni süvenemist Eestis ning kuhjunud probleemide edasist lahendamatust.

«Sotside käitumine iseenesest on olnud väga mage – minna vastumeelselt koalitsiooni, mida kohe esimesest päevast peale hakati kritiseerima, ei ole küps poliitiline käitumine. Sellele lisandus Ossinovski esimeheks tõusmise järel kaks kuud kestnud väljapressimiskampaania, mis, nagu tänaseks selge on, polnudki midagi enamat, kui sooja õhu võngutamine meedias ja erakonna esimehe egotripp,» ütles Helme.

«Tänase otsuse tulemus on, et Ossinovski bluffis ja tema bluff paljastati, sotsid on edaspidi valitsuses koalitsioonikaaslaste jalamatiks, sest kõik teavad, et neil ei jätku põhimõttekindlust oma seisukohtade kaitsmisel endale kindlaks jääda,» nentis Helme, lisades, et ühtlasi on Ossinovski end maha mänginud partei liidrina, kuna lubas asju, millele tal tegelikult polnud katet.

Konservatiivne Rahvaerakond peab kahetsusväärseks, et «hoolimata kosmeetilistest parandustest koalitsioonileppesse ei ole vähimatki lootust, et praegune ebakompetentne ja teotahtetu valitsus suudaks adekvaatselt lahendada ühiskonna ette kuhjunud probleeme».

«Ühtlasi on kahetsusväärne, et viimaste nädalate spekulatsioonides nähti lahendust probleemidele vasakpoolses valitsuses, kuna meile on ilmne, et ka taoline kooslus ei tooks vajalikke muutusi,» lisas Helme.

Tema sõnul saab Eestit edasi viia vaid valitsus, kuhu on kaasatud värsked poliitilised jõud ja nende pakutud lahendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles