Simson: sotsidel oli võimalus muuta Eesti maksupoliitikat, kuid läks nii nagu alati

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson nimetas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) volikogu otsust praeguses koalitsioonis jätkata mugavaks valikuks, nentides, et antud otsus lisab Reformierakonnale ülbust ning toob kaasa mõnetise seisaku.

«Panen ausalt öeldes imeks, et sotside volikogu otsustas jääda kolmandat korda parempoolse poliitika elluviijaks. Nad on olnud samasuguste partneritega (Reformierakond ja IRL - toim) valitsuses ka kaks korda varem. Mõlemal korral on nende häältega ellu viidud Reformierakonna maksupoliitikat,» kommenteeris Simson.

Tema sõnul oli sotsidel täna ajalooliselt võimalus muuta Eesti maksupoliitikat, mis koormab eelkõige just väiksema sissetulekuga inimesi, ent läks nii nagu alati. «Mugavusest otsustati jääda hoidma neid positsioone, mis mõnedel sotsidel täna on. See on selline mugavusvalik, kus kardetakse peaministri erakonna vastutuse võtmist,» leidis Simson.

«On ju selge, et tänasel päeval on Eesti erakondade seas olemas soov ja tahe muuta mitmeid selliseid kivistunud põhimõtteid, ning nende kivistunud põhimõtete kehastajaks on just Reformierakond,» märkis Simson. «Ka sotside seas on väga palju mõjukaid inimesi, kes leiavad, et Reformierakonna võimumonopoli tuleks murda, ja seetõttu ma tõepoolest arvasin, et aeg on selleks küps. Seda enam, et Reformierakond ei ole oma käitumismudelit kuidagi muutnud ega tule suurtes otsustes konstruktiivselt oma väiksemate partnerite ideedega kaasa,» rääkis ta.

Simson leidis, et sotside volikogu otsus praeguses koalitsioonis jätkata lisab Reformierakonnale ülbust ja toob kaasa mõnetise seisaku. «Reformierakonnal on uute ideede osas ikaldus. Lihtsalt jätkatakse sellesama tegemist, mis on Eestile toonud euroopalikult kõrged hinnad, mis on jätnud inimesed väikeste sissetulekutega, ning jätnud majanduse seisma,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles