Küsitlus: Keskerakonna toetus on jätkuvalt suurim, Reform pööras languse tõusuks

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Liis Treimann / Postimees

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud ja Turu-uuringute ASi läbi viidud ligi 1000 vastajaga küsitlusest selgus, et augustis oli jätkuvalt kõige suurem toetus Keskerakonnal, keda toetas 29 protsenti vastanutest.

Reformierakonnal oli augustis toetajaid 21 protsenti, mis tähendab, et kevadise valimisvõidu järel langema hakanud ja juunis 16 protsendile kukkunud peaministripartei toetus on hakanud taastuma, vahendas ERR Uudised.

Sotsiaaldemokraatide toetus 14 protsenti on küll ligikaudu sama suur, kui kevadistel valimistel, kuid võrreldes juunikuu 18 protsendiga selgelt vähenenud.

Juunis veel 15 protsendilist toetust nautinud Vabaerakonda toetas sel kuul 11 protsenti, mis on nüüd sisuliselt võrdne Isamaa ja Res Publica Liiduga (IRL).

IRLi toetas augustis 10 ja Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) 7 protsenti küsitlusele vastanutest.

Riigikogu valimised võitis Reformierakond, kes kogus 27,7 protsenti häältest, Keskerakond pälvis 24,8, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 15,2 ja Isamaa ja Res Publica Liit 13,7 protsenti häältest. Vabaerakonda toetas 8,7 ja EKRE-t 8,1 protsenti hääletanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles