Rõivas võimuleppe muutmisest: olen kindel, et siin on võimalik jõuda ühisosale

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivase arvates on koalitsioonipartneritel võimalik jõuda ühisosale sotsiaaldemokraatide algatatud võimuleppe muutmise asjus.

Täna toimub järjekordselt koalitsioonipartnerite vahel läbirääkimised, milles arutatakse sotside esitatud ettepanekuid muuta koalitsioonilepet. Seekord on aruteluks riigihalduse teema.

Rõivase hinnangul peaks leppe muutmisel arvestama, et riigihaldusreformi tulemusena oleksid inimestele osutatavad teenused maksimaalsel tasemel ja et kogukonna esindatus oleks demokraatlike protsesside kaudu tagatud.

«Ja kui meil on võimalik nendest printsiipidest lähtuda, siis muud küsimused on sellised detailid, mis on kindlasti lahendatavad,» avaldas Reformierakonda juhtiv poliitik lootust, et läbirääkimised vähemalt riigihalduse teemal tulevad sujuvad.

Juba homme jätkuvad läbirääkimised koalitsioonipartnerite vahel teistel poliitilistel teemadel. Rõivas oli veendunud, et nõupidamisi saadab lõpptulemusena edu. «Olen kindel, et siin on võimalik jõuda ühisosale,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles