ERJK nõuab Keskerakonnalt 4000 euro kandmist riigieelarvesse

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon otsustas täna teha Keskerakonnale ettekirjutuse, mille järgi peab partei kandma riigieelarvesse 4000 eurot aastate eest anonüümselt saadud annetusi.

Ettekirjutus puudutab 2010. ja 2011. aasta annetuste registris kajastatud sularahaannetusi, mille Keskerakond deklareeris tagantjärele 2012. aasta kevadel ning mis viisid Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali dokumendi võltsimises süüdistatuna kohtu alla.

Süüdistuse kohaselt võltsis Toobal viit erakonna kassa sissetuleku orderit, mis kajastavad kokku 11 030,28 euro ulatuses sularahaannetusi, et kaasata erakonna majandustegevusse seadusevastaselt teadmata päritoluga sularaha. Harju maakohus ja Tallinna ringkonnakohus on nii Toobali kui Keskerakonna võltsimises süüdi mõistnud ning praegu ootab kohtuasi lõplikku lahendit riigikohtust.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni esimees Ardo Ojasalu ütles Postimehele, et komisjon pöördus kohtu poole ja palus väljastada allkirjaekspertiisid, mis kinnitavad teatud raamatupidamisdokumentide võltsimist.

Saadud tõendite alusel otsustaski komisjon teha Keskerakonnale ettekirjutuse kanda anonüümsetest annetustest umbes 4000 eurot riigituludesse. «See on see, mille osas meil on kindlad tõendid olemas. Ülejäänud osas, milles meil tõendeid ei ole, on meil endiselt asi ootel,» selgitas Ojasalu.

Parteile lähipäevil saadetava ettekirjutuse täitmiseks või selle vaidlustamiseks on erakonnal aega 30 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles