Professor: Eestil on vaja vasakpoolset valitsust, enne ei muutu midagi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Kattel
Rainer Kattel Foto: Tallinna Tehnikaülikool

Paides toimuval Arvamusfestivalil sotsiaaldemokraatide telgis toimunud arutelul, kas vaesuse ümberjagamine teeb rikkaks, ütles Tallinna Tehnikaülikooli innovatsioonipoliitika ja tehnoloogia valitsemise professor Rainer Kattel, et Eestil on vaja täiesti vasakpoolset valitsust, enne ei muutu midagi.

Professor märkis, et praegune maksupoliitika on tinginud olukorra, kus me jagame rikkust enne ümber kui see tekkida saab. «Suurteks muutusteks on vaja kännu tagant lahti saada ja selleks on Eestil vaja täiesti vasakpoolset valitsust.»

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski sõnul on meie majanduspoliitika kaotanud dünaamilise paindlikkuse, kubisedes dogmadest ja pooltõdedest. «Nii ettevõtete kui ka poliitikute seas valitseb visiooni ja ambitsioonikuse vähesus,» nentis ta.   

Ettevõtlusminister Urve Palo lisas, et meie praegune ettevõtete maksustamise põhimõte ei toeta kõrgema lisandväärtuse tootmist, kvalifitseeritud kõrgemini tasustatud töö tegemist. «Selge on see, et kosmeetiliste muudatustega me 15 aasta vanuseid põhimõtteid enam paremaks ei tee,» märkis Palo.

«Riigi roll peab olema muuhulgas toetada regionaalset arengut. Maksupoliitika on hea vahend riigil näitmaks, millist majandust me kasvatada soovime - kas me tugevdame kohalikke omavalitsusi ja toetame regionaalset ettevõtlust või klammerdume dogmade külge, mis töökohti meile enam juurde ei too,» lisas minister Palo.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles