Breivel võib riigikogu valimistel kandideerida SDE nimekirjas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Breivel.
Riho Breivel. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Ida-Viru maavanem Riho Breivel on riigikogu valimistel nõus kandideerima Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) nimekirjas, kuid parlamenti minna ei kavatse.

«Nagu ma olen öelnud – sotsiaaldemokraatidele ma kaasatundja olen. Minu vaated küll ühtivad nendega, kuid parteisse ma ei ole astunud,» rääkis Breivel BNSile antud intervjuus. «Täna ma olen öelnud, et kui neil on vaja, et ma valimistel osalen, siis ma osalen.»

Breivel kinnitas, et erilist valimiskampaaniat ta tegema ei hakka ja osaleb vaid juhul, kui ta teab, kelle heaks talle antud hääled lähevad.

Parlamenti minekut kaaluks Breivel enda sõnul siiski ainult juhul, kui ta peaks isikumandaadi saama. «Kui ma näiteks isikumandaadi peaksin saama, siis sellisel juhul mul ei ole õigust rahvale öelda, et ma annan kõik need hälled kellelegi teisele. Olgu ta nii hea mees kui tahes,» nentis Breivel ja lisas, et nii optimistlik ta siiski ei ole.

Järgmised riigikogu valimised toimuvad tuleva aasta 6. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles