Simson suvepäevadel: Reformierakond on valinud endale seisakujõu rolli

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Jaanus Lensment

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson ütles täna Viljandimaal toimuvatel suvepäevadel, et ühiskonna ootus uue valitsuse järele on üha suurem, sest Reformierakond on valinud endale seisakujõu rolli.

«On selge, et olemasoleva valitsusliidu kahanev toetus ei võimalda enam teha riigile vajalikke otsuseid,» ütles Simson. «Antud olukorraga leppimine on eriti kahjulik IRL-ile, kelle nägu ei paista üldse välja ning ilma muudatusteta ootab neid ees paratamatu hääbumine.»

Simson tõi välja, et sotsiaaldemokraatidel on kaks valikut. «Sotsid saavad kas leppida kolmandat korda Reformierakonna poliitika elluviija rolliga või saavutada esmakordselt oma maksupoliitika läbimurre — ja selle üle käibki praegu propagandasõda. Reformierakond tahab märgistada sotse kui maksutõstjaid, samas kui sotside plaan annab tegelikkuses kõigile alla 1700 euro teenivatele inimestele maksuleevendust.»

«Reformierakond on valinud endale seisakujõu rolli, sest nad kardavad, et iga suurem muudatus võib tuua kaasa võimust ilma jäämise,» lisas Simson.

Tema sõnul on aga Keskerakonnal valmisolek kanda valitsusvastutust, et pakkuda lahendusi majanduskasvu taastamiseks, Eesti inimeste toimetuleku parendamiseks ning maapiirkondade hääbumise ärahoidmiseks. «Selles on meil sotside, IRLi ja Vabaerakonnaga tunduvalt suurem ühisosa kui ühelgi eelnimetatutest Reformierakonnaga,» rõhutas Keskerakonna aseesimees. 

Täna on Viljandimaal Sammuli puhkekeskuses Keskerakonna suvepäevad, kus toimus ka poliitika arutelu erakonna aseesimehe Kadri Simsoni juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles