Luigas: koalitsioonipartnerite osavõtmatus tekitab pettumust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inara Luigas
Inara Luigas Foto: Peeter Langovits / Postimees

Koalitsioonipartnerite soovimatus leida lahendus ääremaastumise ja palgavaesuse probleemile on sotsiaaldemokraatide jaoks pettumus, edasised sammud otsustab aga Sotsiaaldemokraatlik Erakond pühapäeval erakonna juhatuses, kinnitas SDE peasekretäri Inara Luigas.

Tema sõnul ei ole SDE-le kindlasti vastuvõetav, et diskussiooni asemel valitakse venitamistaktika või püütakse Eesti inimesi muul moel eksitada. «Sotsiaaldemokraatide eesmärk on lahendada ära Eesti jaoks olulised probleemid ja selleks oleme teinud koalitsioonipartneritele ettepanekud. Me ootasime ka koalitsioonipartneritelt konkreetseid ettepanekuid, kuid lubadustest hoolimata neid ei tulnud,» ütles Luigas reedel BNS-ile.

Ta rõhutas, et kui partnerid ei räägi konkreetsetest sammudest praegu, siis on Eesti kolme aasta pärast veel kolme aasta jagu kaugemal riigist, kus eesimaalased tegelikult elada tahaksid. «See on väga tõsine probleem ja sotsiaaldemokraadid ei ole valmis lahendustega venitama,» rõhutas Luigas.

Ühtlasi lükkas Luigas resoluutselt ümber väited, nagu sooviks sotsiaaldemokraadid tõsta tööjõumakse. «Tulumaksuvabastuse tõstmine 400 euroni on tööjõumaksude vähenemine ja seda teavad ka meie koalitsioonipartnerid. Ka siis, kui selle katteallikas leitakse tulumaksusüsteemi seest, ei ole tegemist tööjõumaksude suurendamisega,» märkis Luigas.

«Kui koalitsioonipartneritel on tõsine soov palgavaesuse probleemi lahendamiseks ja tööjõumaksude vähendamiseks, oleksid nad saanud asjale läheneda sisuliselt, näiteks teha omapoolsed ettepanekud võimalike katteallikate osas. Sotsiaaldemokraatide selge huvi on laiapõhjaline kokkulepe, mille abil tänastele suurtele probleemidele lahendust pakkuda,» lisas SDE peasekretär.

Küsimusele, kas SDE näeb võimalust praeguse koalitsiooni jätkamises, vastas Luigas, et sotsiaaldemokraadid otsustavad pühapäevasel juhatuse koosolekul, kuidas edasi minna. «Siiani ei ole me enda jaoks küsimust nii püstitanud, vaid oleme heauskselt lootnud, et ka Reformierakond ja IRL on huvitatud Eesti ees seisvate oluliste probleemide lahendamisest. Pühapäeval kujundab oma seisukoha erakonna juhatus ning pärast seda saame rääkida mistahes järgmistest sammudest,» ütles Luigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles