Raud: Mikseri tõus sotside juhiks andis põhjuse valima minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Raud
Mihkel Raud Foto: TV3

Tuntud inimesed avaldavad sotsiaalmeedias oma seisukohta, et pärast Sven Mikseri saamist Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimeheks on jälle põhjust kevadel valima minna.

«Paistab, et õnnestub kevadel valima minna. Eeldused on igatahes loodud. Tore,» kirjutas tuntud saatejuht Mihkel Raud laupäeval Twitteris pärast seda, kui said teatavaks sotside esimehe hääletustulemused.

«Ma ei ole kunagi sellest saladust teinud, et olen olnud sotside valija juba sellest ajast peale, kui nad Mõõdukad olid,» kinnitas Raud Postimees.ee’le. Kui aga laupäeval oleks Jüri Pihl sotside esimeheks jäänud, poleks ta oma sõnul tõenäoliselt kevadel enam valima läinud.

Raud ütles, et pole politoloog ega oska ennustada, kas Mikseri juhiks tõus sotside valijaskonda kasvatab. «Küll loodan ma, et nad vähemalt taastavad oma senise valijaskonna, mis vahepeal kippus käest ära jooksma.»

«Minu tutvusringkond on võib-olla mõnisada inimest, mis valimistulemuse protsentides ei kajastu, aga ma loodan, et inimesed, kes vahepeal sotside juurest mujale jooksnud või otsustanud üldse mitte valida, tulevad nüüd nende juurde tagasi. Muidugi see sõltub suuresti sellest, mida sotsid nüüd edasi teevad, aga ma leian, et väga head eeldused on loodud,» rääkis saatejuht.

Raua seisukohaga nõustus meediaekspert Daniel Vaarik, kes kirjutas eile oma blogis, et erakonnad, kes lootsid sotside valimiskünnise lähistele maha jäämist, võivad nüüd hirmul olla.

«Mul on usku, et Sven Mikserist võib saada Eesti poliitika lootuskiir ja mine tea, ehk saavad sotsid neil valimistel isegi korralikult hääli,» kirjutas Vaarik.

Ta lisas, et kindlasti tuleb ka neid, kes panevad Mikserile liiga suuri lootusi ja on siis pettunud, kui ta neid ei täida. «Neile ütleksin, et andke aega.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles