Keskerakond ennustab võimuliidu lagunemist sügiseks

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivase teine valitsus.
Taavi Rõivase teine valitsus. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Keskerakonna juhatuse liikmete hinnangul võib praegune võimuliit laguneda juba sügiseks ja uue valitsusliidu võiksid moodustada sotsiaaldemokraadid, IRL ja Keskerakond.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatuse liikme Helmen Küti sõnul oleneb kõik sellest, millise hinnangu annavad Reformierakonna ja IRL-i juhid sotsiaaldemokraatide esitatud koalitsioonileppe täiendamise ettepanekutele, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset Kaamerat»

«Kui Reformierakond ei ole nõus muutuma ja avama valitsusliidu lepet, siis ma arvan, et sügisel võib näha juba uut võimuliitu juhul, kui Jevgeni Ossinovskil on autoriteeti oma ideid sotsiaaldemokraatide sees lõpule viia,» rääkis riigikogu Keskerakonna juhatuse liige Jaanus Karilaid.

«Tuleb arvestada, et Keskerakond on täna opositsioonis ja nad on seal juba pikka aega olnud ja eks nad loomulikult otsivad tähelepanu,» kommenteeris Reformierakonna aseesimees Hanno Pevkur.

Politoloog Tõnis Saartsi hinnangul võib valitsusliidu koosseis muutuda alles siis, kui selgub, kas Keskerakonna esimehena jätkab Edgar Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles