Sotside esimeheks valiti Sven Mikser

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser kõnet pidamas
Sven Mikser kõnet pidamas Foto: Raigo Pajula

Sotsiaaldemokraadid valisid oma tänasel üldkogul 309 poolthäälega erakonna uueks esimeheks Sven Mikseri.

Jüri Pihl sai esimehe valimistel 124 häält, Marianne Mikko 39 häält.

Pärast valimistulemuste teatavaks tegemist oli uue parteijuhi esimene õnnitleja tema vastaskandidaat Marianne Mikko. Erakonna eelmine esimees Jüri Pihl uut juhti õnnitlema ei läinud, vaid jäi istuma. Mikser läks teda ise punaste roosidega tänama. «Vanamees lahkub nüüd,» sõnas seepeale Pihl ja lahkus üldkogult, mis jätkus aseesimeeste valimisega.

Samas kinnitas Pihl, et aktsepteerib loomulikult üldkogu tahet ja soovib uuele esimehele edu.

Mikko sõnul tähistasid SDE esimehe valimised kogu Eesti demokraatia võitu. «Õnnitlen Sveni ja toetan uut esimeest nagu jõuan ja oskan,» lisas ta.

«Olen veendunud, et suudan enda taha koondada kogu erakonna,» ütles uus parteijuht Mikser. Tema kinnitusel peavad sotsid tõusma 2011. aasta märtsivalimistel uuele tasemele. «See on alles esimene samm pikal teel. 2015. aasta parlamendivalimistel läheme nõudma peaministrikohta,» lausus Mikser. «Üheskoos tuleb viia sotsiaaldemokraatia võidule mitte seepärast, et me tahame võimu, vaid seepärast, et Eesti vajab sotsiaaldemokraatiat.»

«Sotsiaaldemokraatlik Eesti ei ole ainult unistus, vaid see on tõepoolest võimalik,» rõhutas erakonna värske liider.

Mikser ütles enne hääletamist peetud kõnes, et tahab erakonnast teha organisatsiooni, kus iga liikme head mõtted arutatakse ühiselt läbi ja parimad viiakse ühisel jõul ellu. «Ma tahan teha erakonna juhatusest ja volikogust need foorumid, kus mitte üksnes ei vahetata mõtteid poliitilise olukorra üle, nagu see on olnud seni, vaid sõnastatakse erakonna sihid, planeeritakse tegevused, langetatakse kõik olulised otsused ja jälgitakse nende täitmist,» sõnas Mikser.

«Olen veendunud, et suudan parimal viisil koondada erakonna potentsiaali ja viia meid ees ootavatele valimistele. Ma usun, et minu juhitav Sotsiaaldemokraatlik erakond suudab olla vääriline vastane Reformierakonnale ja kardetav konkurent Keskerakonnale,» lausus ta.

Ka aseesimehed valitud

Erakonna üldkogu jätkus aseesimeeste valimisega. Aseesimeesteks valiti Peeter Kreitzberg, Indrek Saar, Urve Palo ja Karel Rüütli.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles