Mikser: sotside eesmärk on 2015. aastal peaministri koht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser sotside üldkogul kõnet pidamas.
Sven Mikser sotside üldkogul kõnet pidamas. Foto: Raigo Pajula

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimeheks kandideeriv Sven Mikser ütles erakonna üldkogul peetud kõnes, et sotsidel on võimalus uueneda ning seada endale eesmärk pürgida 2015. aastal valitsusliidu juhterakonnaks.

«Lähiajaloo sügavaimast kriisist väljudes ei saa me loota, et meie tulevane areng võiks rajaneda samal lihtsakoelisel poliitikal, mis tagas Eestile kiire majanduskasvu eelmise kümne aasta jooksul. Küsimus on, kas meil jätkub jõudu harjumuspärastest mõttekrampidest vabaks rabelda ja teha pööre uue, targemaid lahendusi eeldava poliitika suunas,» rääkis Mikser.

«Olgem ausad: ei Andrus Ansipi juhitav Reformierakond, Edgar Savisaare juhitav Keskerakond ega Mart Laari juhitav Isamaa ja Res Publica Liit ei ole valmis vaimseks murranguks, mis on vajalik, et anda Eestile uus arenguimpulss. Sotsiaaldemokraatidel on see võimalus olemas, kui me täna otsustame, et me oleme valmis ise nii sisuliselt kui märgiliselt uuenema,» ütles ta.

Ta lisas, et järgmise aasta märtsis peavad sotsid tõusma võrreldes 2007. aasta riigikogu valimistega uuele tasemele. «Meie käsutuses on viis kuud, mille jooksul minna iga valija juurde ja panna ta uskuma, et sotsiaaldemokraatlik Eesti ei ole mitte ainult unistus, vaid et see on tõepoolest võimalik. Kui suudame panna Eesti valija meiega kaasa mõtlema, oleme õigel teel,» uskus Mikser.

«Aga 2011. aasta parlamendivalimised on vaid esimene samm pikal teel. Meil tuleb kasvada erakonnaks, kellel on kogu Eestit kattev organisatsioon. Samuti nagu parlamendivalimistel, peab ka 2013. aasta kohalikel valimistel olema igaühel võimalus anda oma hääl sotsiaaldemokraatia poolt,» ütles Mikser.

«Kui suudame selle saavutada, võime 2015. aastal õigusega pürgida valitsusliidu juhterakonnaks ja küsida sotsiaaldemokraatidele peaministri kohta,» lausus Mikser.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles