Ligi ei pea koalitsioonileppe avamist heaks ideeks

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas ja haridusminister Jürgen Ligi täna valitsuse pressikonverentsil.
Peaminister Taavi Rõivas ja haridusminister Jürgen Ligi täna valitsuse pressikonverentsil. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Reformerakondlased Taavi Rõivas ja Jürgen Ligi kommenteerisid täna toimunud valitsuse pressikonverentsil koalitsioonipartneri Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ettepanekuid koalitsioonilepingu muutmiseks.

Peaminister Taavi Rõivas kordas juba varemöeldut ning rõhutas, et ükski koalitisoonilepe pole kivisse raiutud ja kui tuleb asjalikke ettepanekuid, kuidas lepet paremaks muuta, siis neid tuleb arutada ning seda Reformierakond ka teeb.

Küll aga tunnistas Rõivas, et ei ole kuigi optimistlik nende muudatusettepanekute suhtes, mis maksaks sadu miljoneid eurosid ning tooks paratamatult kaasa ka maksutõusud.

Peaministri erakonnakaaslane, haridusminister Jürgen Ligi näis aga koalitsioonileppe avamisse palju  skeptilisemalt suhtuvat. «Mina ikkagi päris selle hoiakuga nõus ei ole, et me oleme kõik väga avatud igasuguste lepingute avamisele. Ei ole väga avatud. Teatud asjad lähevad haisema, kui avad,» märkis ta.

Ligi on veendunud, et leppe avamisest ei saa asjad paremaks minna. «Ega ühiskond sellest rikkamaks saa, kui kuskil toimus sisehääletus,» sõnas ta.

Sotsiaaldemokraadid saatsid teisipäeva õhtul koalitsioonipartneritele Reformierakonnale ning Isamaa ja Res Publica Liidule kirja, milles on nimetatud nende ettepanekud koalitsioonilepingu muutmiseks. Erakond ise peab kaheks olulisemaks ettepanekuks tulumaksuvaba miinimumi tõstmist ja vahendite valimist ääremaastumise vastu võitlemiseks.

Kolme erakonna koalitsioonileping sai allkirjad kolm ja pool kuud tagasi, 8. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles