Ergma: riigikogu on läbilõige meie ühiskonnast

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma.
Ene Ergma. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu esimees Ene Ergma pareeris parlamendi ja selle liikmete kohta käivat kriitikat väitega, et riigikogu on läbilõige meie ühiskonnast.

«Mitte parlament ei juhi riiki, vaid rahvas läbi parlamendi, võiks öelda Winston Churchilli sõnadega,» rõhutas Ergma ETV saates «Kahekõne».

«Me ei saa võtta parlamenti läbi eelvaliku inimesi, selline periood on meil olnud, kui te mäletate. See oli ENSV Ülemnõukogu,» meenutas Ergma.

«Kõik parlamendi liikmed on saanud rahva mandaadi, mina ei saa öelda, et üks või teine on halb ja riigikokku sobimatu. Ehk peabki riigikogu koosnema väga erinevatest isikutest, näiteks ainult juristidest koosnev parlament poleks ehk kõige parem,» arutles Ergma.

«Inimese psühholoogia valimisprotsessis on väga erinev, inimene tahab uskuda oma valikusse,» rääkis Ergma. «Esmalt peab valija ise olema nõudlik, sest siis, kui valija saadab riigikokku pullitegija, polegi midagi teha, see on inimeste valik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles