Ligi: Reformierakond ei hakka võimuleppe muutmiseks ideid koguma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Alar Truu / Õhtuleht

Reformierakond ei hakka koalitsioonileppe muutmiseks ideid koguma, sest seda tehti valimisprogrammi koostamisel ja koalitsiooniläbirääkimistel, ütles erakonna aseesimees Jürgen Ligi.

«Me ei plaani mingit koalitsioonileppe muutmise ideede kogumise kampaaniat, selle töö tegime ära programmi koostamisel ja koalitsiooniläbiläbirääkimistel,» ütles Ligi teisipäeval BNSile vastates küsimusele, kas Reformierakond piirdub koalitsioonilepingu avamise korral selles sõidupäevikute kaotamise ettepanekuga, või teeb ka teisi ettepanekuid.

Reformierakonna aseesimees lisas, et erakond «austab koalitsioonikõneluste tulemusi, nagu ka koalitsiooniprtenereid». «Ka nemad on oma töö ära teinud ja valitsusel, mis selle põhjal moodustati, on aeg töötada, mitte edasi vaielda. Selleks ju valimised on,» ütles Ligi.

Kommenteerides Reformierakonna peasekretäri Martin Kuke öeldut, et koalitsioonileppe avamise korral soovib erakond selles sätestada sõidupäevikute pidamise kaotamise, ütles Ligi, et «mingeid detaile selle taustal esile tõsta on tarbetu, neid arutatakse kogu aeg ja viiakse vajadusel ellu».

Reformierakonna üks koalitsioonipartner Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) kavandab koalitsioonilepingusse hulga muudatusi, milleks kogus erakonna liikmetelt ideid. SDE juhatus arutas neid esmaspäeva õhtul ja valis nende seast välja umbes 15 partneritele esitatavad ettepanekut.

Teine koalitsioonipartner, Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) arutab SDE ettepanekute võimalikku toetamist 5. augustil peetaval IRLi eestseisuse koosolekul ja esimehe Margus Tsahkna sõnul on võimalik, et erakond teeb ka omapoolsed ettepanekud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles