EKREle tegi suurima annetuse ettevõtja Toomas Laanpere

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE aseesimees Martin Helme.
EKRE aseesimees Martin Helme. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) sai teises kvartalis annetusi 3632 eurot, suurima, 2000 euro suuruse annetuse tegi ettevõtja Toomas Laanpere.

EKRE aseesimees Martin Helme ütles Postimehele et enamasti tegid annetusi partei liikmed, kes andsid erakonna kassasse rohkem raha, kui liikmemaksu tasumiseks tarvis. Kokku tegi aprillis, mais ja juunis erakonnale annetusi 35 inimest.

«Suurima annetuse teinud Toomas Laanpere erakonda ei kuulu, aga ta on meie sõber,» lausus Helme. Toomas Laanpere on soojusseadmete paigaldamise ja hooldamisega tegeleva ASi Napal juhatuse esimees.

Teistest suurema annetuse tegi ka KSA Silmakliiniku omanik Ants Haavel, kes toetas EKREt 500 euroga.

Liikmemaksu sai EKRE kolme kuuga 2198 eurot ning seda maksis 175 erakonna liiget.

Helme märkis, et EKRE liikmetest maksab liikmemaksu ligi kuus protsenti ja viimased kaks aastat on see olnud samal tasemel. Erakond on võtnud eesmärgiks, et liikmemaksu maksaks vähemalt 10 protsenti liikmetest.

Kokku sai Konservatiivne Rahvaerakond teises kvartalis tulusid 99 864 eurot, millest suurema osa ehk 93 784 eurot moodustas riigieelarvest eraldatud toetus.

Helme märkis, et EKRE teenis teises kvartalis 250 eurot erakonna sümboolikaga esemete müügist. «Müüsime erakonna kongressil oma liikmetele EKRE sümboolikaga särke, märke, vihmavarjusid ja mütse,» rääkis Helme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles