Andmekaitse leidis IRLi küsitluskampaanias puudujääke

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi küsitlusleht
IRLi küsitlusleht Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) küsitluskampaania uurimiseks järelevalvemenetlust alustanud andmekaitse inspektsioon tegi erakonnale ettepaneku rakendada küsitlusandmete töötlemisel paremini isikuandmete kaitse seadust.

Andmekaitse inspektsiooni avalike suhete nõunik Stiina Liivrand ütles Postimees.ee´le, et inspektsioon annab erakonnale täiendava aja sellele ettepanekule vastata.

Tema sõnul on riikliku järelevalvemenetluse käigus kogutud teave kuulutatud menetleja otsusel kuni selle kohta tehtud otsuse jõustumiseni asutusesiseseks kasutamiseks.

IRL alustas septembri alguses üleriigilist küsitlust, millele andis partei teatel vastuse üle 10 000 inimese. Küsitluses osalemiseks tuli kirja panna oma ees- ja perekonnanimi, sünnikuupäev, sugu ja aadress, millega ühtlasi anti nõusolek kasutada andmeid ka edasiseks info saatmiseks. Erakond lubas küsitlustulemusi arvestada valimisplatvormi koostamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles