Sõõrumaa: toetan erakondi isikliku läbisaamise alusel

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa.
Urmas Sõõrumaa. Foto: Andres Haabu

Ärimees Urmas Sõõrumaa sõnul teeb ta erakondadele annetusi eelkõige isiklikku läbisaamist arvestades, kuid maailma parandamise ideaali tal enam ei ole.

Urmas Sõõrumaa on annetanud tänavu esimesel poolaastal Reformierakonnale 170 000 eurot ja Keskerakonnale 50 000 eurot. Esimeses kvartalis annetas Sõõrumaa Reformierakonnale 120 000 eurot ja Keskerakonnale 25 000 eurot ning teises kvartalis Reformierakonnale 50 000 eurot ja Keskerakonnale 25 000 eurot.

Sõõrumaa ütles Postimehele, et annetusi on Reformierakond ja Keskerakond tänavu tema käest saanud eelkõige selle pärast, et tal on nende erakondade esindajatega hea isiklik läbisaamine. Ta märkis, et viibis tänavu aasta alguses mitu kuud Eestist eemal Tais ja ei saanud isegi valimistel hääletada.

«Eestisse tagasi jõudes otsustasin, et teen panuse nii-öelda «sinise ja rohelise peale», nagu kasiinos ehk Reformierakonna ja Keskerakonna peale. Olen öelnud annetusi tehes nende erakondade esindajatele välja ka oma isikliku arvamuse erinevatel ühiskonnaelu teemadel, iseasi, kas seda ka arvestatakse. Maailma parandamisest olen ma loobunud, kuigi tahan, et asi paremaks läheks,» sõnas Sõõrumaa.

Sõõrumaa sõnul pole tal praeguse seisuga plaani tänavu erakondadele rohkem annetusi teha.

Ta märkis, et on juba aastaid erinevaid erakondi avalikult rahaliselt toetanud ja selline tegevus jätab paratamatult märgi külge. «Olen näidanud eeskuju, kuid avalikkuse ees olen muutunud sellega süljetopsiks,» märkis Sõõrumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles