Sotside esimeheks pürgijate ring kuivab kokku

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heljo Pikhof
Heljo Pikhof Foto: Marianna Loorents/Õhtuleht

Kui veel nädala eest kandideeris sotsiaaldemokraatide esimeheks viis inimest, siis tänaseks on see ring kuivanud kokku kolmele.

Pühapäeval teatas loobumisest Indrek Saar ja täna Heljo Pikhof, kusjuures mõlemad teatasid, et näevad sotsiaaldemokraatide uue esimehena Sven Mikserit. Lisaks Mikserile kandideerivad sotside etteotsa praegune juht Jüri Pihl ja ekseurosaadik Marianne Mikko.

«Pole kahtlustki, et sotsiaaldemokraadid vajavad uut ja selge visiooniga juhti,» põhjendas Pikhof oma tänast sammu.

«Erakonna esimehekandidaatide debatisari Eesti maakondades näitas, et Sven Mikserit aktsepteeritakse, et just tema on suuteline erakonda liitma ja uuendama,» lisas ta.

Mikser on Pikhofi väitel uue põlvkonna juht, kes on täis tahtmist ja energiat värskeid mõtteid ka ellu viia.

Tema sõnul ühtivad suurel määral ka nende nägemused Eesti ees seisvatest probleemidest. «Toon näiteks kas või lastega perede vaesuse ja ääremaastumise kui Eesti kõige põletavamad probleemid, mis vajavad lahendamist.»

Pikhof kinnitas, et on valmis seisma erakonna aseesimehena Mikseri kõrval. Säärasest partnerlusest loodab ta head sünergiat, sest naise empaatiline pilk võiks omalt poolt täiendada noore mehe tarkust ja tarmukust. Kõrgelt hindab Pikhof ka Mikseri võimet teha meeskonnatööd.

«Minu kandidatuuri seadsid üles Vanemad Sotsiaaldemokraadid, tugeva toetuse sain samuti Tartu piirkonna ja naiskogu Kadri liikmetelt. Olen ju aastaid tegelnud laste, naiste ja eakamate inimeste muredega, püüdnud jõudumööda võimendada nende häält edule orienteeritud ühiskonnas. Tänan kõiki usalduse eest,» lausus Pikhof.

Sotsiaaldemokraadid peavad 16. oktoobril üldkogu, et valida erakonnale uued juhid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles