Saarts: Reform tundub olevat jõulisem valik kui IRL

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kollaaž Katri Karing

Tallinna ülikooli politoloogi Tõnis Saartsi hinnangul võib Reformierakonna suure toetuse taga olla parempoolsete valijate arvamus, et IRL pole piisavalt jõuline.

«Tuleb arvestada sellega, et paljudele parempoolsematele ja rahvuslikumalt meelestatud valijatele on Reformierakond ainuke tõsiseltvõetav alternatiiv, sest Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) peetakse vähejõuliseks,» selgitas politoloog Postimees.ee’le.

«Keskerakonna ja isegi sotside valimine on antud valijagrupi jaoks välistatud ning rohelised on peaaegu juba mängust väljas,» tõdes Saarts.

«Kui soovitakse end vastandada Savisaarele ja venelastele, mis on paratamatult paljude eesti valijate jaoks võtmeküsimuseks, siis Reformierakond tundub olevat kõige kindlam investeering,» selgitas ühiskonnateadlane.

«Paistab, et praegune koalitsioon on suutnud paljusid valijaid veenda, et nende kriisipoliitika on olnud edukas. Majandus näitab taastumise märke, eksport paraneb, välismaal saab Eesti pidevalt kiita ning tööpuuduse teema pole ka meedia eriti terava luubi all,» loetles Saarts Reformierakonna toetuse järjekindla kasvu võimalikke põhjuseid.

Reformierakonna toetus hüppas mai 17-lt juunis 21 protsendile. Nüüd hüppas Reformierakonna toetus veelgi, 25 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles