Saarts: Reformi šansid on paremadki kui aastal 2007

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinna ülikooli politoloog Tõnis Saarts leidis, et riigikogu valimiste võitjat ennustama hakata on veel veidi vara, kuigi Reformierakonna šansid on väga head.

«Reformierakonna šansid võita tulevasi valimisi näivad vähemalt hetkel isegi paremad, kui aastal 2007, kuid tasub silmas pidada, et parlamendivalimised Eestis on alati toonud üllatusi,» rääkis Saarts Postimees.ee’le.

«Kui Reformierakonna edu teiste erakondade ees liiaga suureks läheb, siis ei ole välistatud, et näiteks Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ja Keskerakond asuvad üksteisele terava vastandumise asemel koos hoopis reformerite tiibu kärpima,» kirjeldas politoloog võimalikku tulevikustsenaariumit.

«Seesugune raskerünnak oravapartei pihta võib kaasa tuua hoopis teistsuguseid arenguid,» leidis Saarts.

Reformierakond libiseb lähenevate valimiste eel Keskerakonnal eest, näitab Postimehe tellitud värske Turu-uuringute rahvaküsitlus. Kui veel augustis oli reformi- ja keskpartei vahe kolm protsendipunkti, siis septembris oli vahe rebenenud juba kümnele protsendile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles