Lobjakas: Eesti ei saanud parimat võimalikku välisministrit

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitikavaatleja Ahto Lobjakas.
Poliitikavaatleja Ahto Lobjakas. Foto: SCANPIX

Erinevalt oma eelkäijast, on välisministri kandidaat Marina Kaljurand kompetentne ja kogenud, kuid siiski on üks «aga», mis üldpilti rikub, leiab poliitikavaatleja Ahto Lobjakas.

Ta rääkis ERRi raadiouudistele, et kui Kaljurannal midagi puudu jääb, siis on see Brüsseli-kogemus, mis on Eesti välisministri kompetentsi A ja O, vahendab ERRi uudisteportaal.

Lobjakase sõnul ei saanud Eesti täna endale parimat võimalikku välisministrit. «Kui Reformierakonna võimalikud kandidaadid ritta seada, oleks selle rea eesotsas Siim Kallas ja Urmas Paet,» leidis poliitikavaatleja, kes tõstis esile Kallase väliskogemust, sealhulgas väga sügavat tutvust Brüsseliga, mida ei ole tänases Eestis kellelgi.

Paet oli eelmise aastani välisminister olnud ligi kümnendi ja mida iganes arvata tema pühendumisest välispoliitikale, oli ta stabiilne ja kompetentne minister, lisas Lobjakas.

Reformierakonna juhatus nimetas täna peaminister Taavi Rõivase ettepanekul uue välisministri kandidaadiks staažika diplomaadi, välisministeeriumi praeguse asekantsleri Marina Kaljuranna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles