IRL tagab valitsuse isamaalisuse

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna on sotsiaalministeeriumi, mille ees ta eelmise töönädala lõpus seisis, nüüdseks juhtinud kolm kuud ning oma koduerakonda IRLi täpselt ühe kuu.
Margus Tsahkna on sotsiaalministeeriumi, mille ees ta eelmise töönädala lõpus seisis, nüüdseks juhtinud kolm kuud ning oma koduerakonda IRLi täpselt ühe kuu. Foto: Sander Ilvest

Pagulaste teemal on inimesed teadmatusse jäetud, leiab sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna (38), kuid Eesti inimene ei ole loomult vihkaja ja rassist ning konfliktihimu peaks poliitikas kõvasti maha tõmbama.

-Öeldakse, et asjad ei pea olema õiged, vaid ka näima õiged. Kas võrdõigusvoliniku nimetamisest saab teie komistuskivi, kui valisite konkursil osalenutest sellele kohale oma erakonnakaaslase Liisa Pakosta?

Minule esitati kaks kandidaati, mitte kolm. Tegu oli kahe inimesega, kelle seast pidin valima uue voliniku. Leian, et soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku institutsioon peab muutuma ühiskonnas laiapõhjalisemaks. See vajab juhtimiskogemust ja tugevat eestkõnelejat. Tegin oma otsuse pärast kohtumist mõlema kandidaadiga. Jah, ma võtsin riski saada avaliku kriitika osaliseks, aga ma valisin tugevama kandidaadi. See ongi ministri töö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles