Tsahkna peab Pentus-Rosimannuse taandumisotsust õigeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Tairo Lutter

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Margus Tsahkna peab sarnaselt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimehe Jevgeni Ossinovskiga õigeks Reformierakonda kuuluva Keit Pentus-Rosimannuse otsust tekkinud olukorras välisministri ametist tagasi astuda.

«Olukorras, kus Eesti kohtusüsteem on oma arvamuse avaldanud ja kõiki asjaolusid arvestades oli see õige otsus,» ütles Tsahkna BNSile.

Sarnaselt SDE esimehega ei olnud ka Tsahkna nõus nimetama oma eelistust uue välisministri osas. «Peaministripartei teeb oma ettepaneku, kes on nende kandidaat. Välisministri koht on Reformierakonna nimetada ja me nüüd laseme Reformierakonnal selle teemaga tegeleda,» sõnas Tsahkna. «Ma olen täiesti kindel, et välisministri koht tühjaks ei jää,» lisas ta.

Reformierakonda kuuluv välisminister Keit Pentus-Rosimannus esitas kolmapäeval peaminister Taavi Rõivasele tagasiastumispalve.

Tallinna ringkonnakohus pööras teisipäeval osa Pentus-Rosimannuse isa Väino Pentuse transpordifirma Autorollo pankrotiga seotud pankrotinõudest teisipäeval ka ministri vastu. Mullu suvel leidis Harju maakohus, et Keit Pentus-Rosimannus pole Autorollo pankrotiga seotud.

Pentus-Rosimannus sai välisministriks 2014. aasta novembris, kui senine välisminister Urmas Paet suundus Euroopa Parlamenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles