Ossinovski hinnangul tegi Pentus-Rosimannus tagasi astudes õige otsuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Margus Ansu

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski hinnangul tegi Reformierakonda kuuluv Keit Pentus-Rosimannus kujunenud olukorra taustal tagasi astudes õige otsuse.

Ossinovski ütles BNS-ile, et ringkonnakohtu süüdimõistev otsus mõjutab kindlasti iga poliitiku usaldusväärsust ja valitsuse liikmete suhtes, kellele kehtib kõrgeim aususe kriteerium, on see kindlasti veelgi tõsisem küsimus. «Teadaolevalt Keit Pentus-Rosimannus kavatseb vaidlustada seda otsust ka riigikohtus, aga on selge, et usaldusväärsus on selles küsimuses kannatanud ja kindlasti on tagasiastumine selles olukorras õige otsus,» sõnas Ossinovski.

Ossinovski ei nimetanud ühtegi inimest, keda tema välisministri kohal näha sooviks. «Kuna vastavalt koalitsioonilepingule kuulub välisministri koht Reformierakonnale, siis ei ole selles staadiumis kindlasti minu asi öelda, kes on järgmine välisminister,» sõnas Ossinovski. «Kindlasti seisab peaminister Rõivasel nüüd ees väärika välisministrikandidaadi leidmine Eesti vabariigile,» lisas ta.

Ehkki välisministri kandidaadi valik on üksnes Reformierakonna enda ülesanne, lepitakse erinevate ministrite isikud siiski valitsuses kokku. «Aga loomulikult astub selles küsimuses esimese sammu see erakond, kellele vastavalt koalitsiooni kokkuleppele see ministrikoht kuulub,» rõhutas Ossinovski.

Reformierakonda kuuluv välisminister Keit Pentus-Rosimannus esitas kolmapäeval peaminister Taavi Rõivasele tagasiastumispalve.

Tallinna ringkonnakohus pööras teisipäeval osa Pentus-Rosimannuse isa Väino Pentuse transpordifirma Autorollo pankrotiga seotud pankrotinõudest teisipäeval ka ministri vastu. Mullu suvel leidis Harju maakohus, et Keit Pentus-Rosimannus pole Autorollo pankrotiga seotud.

Pentus-Rosimannus sai välisministriks 2014. aasta novembris, kui senine välisminister Urmas Paet suundus Euroopa Parlamenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles