Simson: Urmas Paet on valmis välisministrina jätkama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Priit Simson

Välisminister Keit Pentus-Rosimannuse tagasiastumist kommenteerinud opositsioonilise Keskerakonna aseesimehe Kadri Simsoni sõnul on Reformierakonnal endine välisminister Urmas Paet, kes on väljendanud soovi sellele kohale naasta.

«Reformierakonnas on endine välisminister, praegune Euroopa Parlamendi saadik Urmas Paet, kes on väga selgelt väljendanud soovi naasta Eestisse, kes sai suurema häältesaagi riigikogu valimistel ja suurema häältesaagi erakonna juhatuse valimistel,» ütles Simson kolmapäeval BNSile. «On olemas inimene, kes seda tööd tunneb ja on väljendanud soovi sellele kohale naasta.»

Simson märkis, et Pentus-Rosimannuse tagasiastumisavaldus järgnes ringkonnakohtu otsusele. «Ju ta siis leidis, et tal pole enam ühelt poolt piisavalt puhas renomee, et Eestit välismaailma ees esindada või siis teiselt poolt, et edasine kohtuvaidlus võtab temalt liiga palju jõudu, et enda tööülesandeid välisministrina täita,» lausus Simson.

Ta lisas, et pikalt kestnud Autorollo asi on Pentus-Rosimannust poliitikuna nõrgestanud, ta sai viimastel valimistel märksa väiksema toetuse osaliseks kui eelmistel valimistel.

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus esitas kolmapäeval peaminister Taavi Rõivasele tagasiastumispalve. Pentus-Rosimannuse selline samm järgnes Tallinna  ringkonnakohtu teisipäevasele otsusele pöörata osa transpordifirma Autorollo pankrotinõudest tema vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles