Poliitiline jalad sirgu olek lõpeb peagi

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas, Jevgeni Ossinovski
Taavi Rõivas, Jevgeni Ossinovski Foto: Tairo Lutter / Postimees

Nüüd, mil võimuerakondades on sisekampaaniad lõppenud, uued parteijuhid valitud või senised oma erakonnalt uue mandaadi saanud, sooviksid kõik veidi puhata, kuid pagulastemaatika ja võimuleppe ülevaatamine seisavad ees.

Juuli tõotab sumbunud suve veidi elavdada: sotsiaaldemokraatide juht Jevgeni Ossinovski lubas enne sotside liidriks tõusmist võimuleppe uuesti avada ja paljuski tänu kriitikale valitsuse suunal ta esimehe valimistel edukaks osutuski.

Nüüd ei räägita enam aga koalitsioonileppe avamisest, vaid selle täiendamisest uute punktidega. Kõik muud võimalikud käigud tähendaksid ettekäände otsimist valitsusliidu lõhkumiseks. Postimehe andmetel on ka Reformierakonna esimehel, peaminister Taavi Rõivasel mitu ettepanekut ettevõtlus- ja majanduskeskkonna osas (näiteks autode erisoodustusmaksu süsteemi soodsamaks muutmine), kuid need plaanid võivad jääda ka poliithooaja algusesse ehk septembrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles