Herkel liitus ENPA Euroopa Rahvapartei saadikurühmaga

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakonna esimees Andres Herkel.
Vabaerakonna esimees Andres Herkel. Foto: Erik Prozes

Vabaerakonna esimees Andres Herkel liitus Euroopa Nõukogu Parlamentaarsel Assambleel paremtsentristliku Euroopa Rahvapartei (EPP, European Peoples Party) saadikurühmaga.

Herkeli kinnitusel on see on esimene kord, kui eelmisel aastal loodud Vabaerakond end rahvusvahelisel poliitikaskaalal määratleb.

Andres Herkel on kuulunud Euroopa Nõukogus EPP saadikurühma ka varem, juhtides olulisi raporteid ning aastail 2012-2014 ka monitooringukomiteed, kuid see toimus enne Vabaerakonna loomist.

Euroopa Rahvaparteil on Herkeli kinnitusel Vabaerakonnas palju pooldajaid, kuid on ka teistsuguseid arvamusi. «Ilmselt liigume oma otsustega samm-sammult ja see võib võtta aega. Ega väga häid valikuid ei olegi, sest teatav stagnatsioon närib ka Euroopa klassikalisi parteirühmi. Kummati ei tähenda see, et neid tuleks maha kanda, pigem vajavad nad meie silmis värskendamist,» ütles Herkel.

Vabaerakonna sisedebatt erakonna täpsema enesemääratlemise küsimuses kestab Herkeli sõnul veel vähemalt tuleva sügiseni. Suurem selle teema diskussioon toimub ta kinnitusel ka näiteks augustis peetavate Vabaerakonna suvepäevade raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles