Juhan Aare: mul on uus peasekretäri kandidaat olemas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Rahvaliidu esimehe Juhan Aare sõnul lahkub Lauri Vitsut lähiajal erakonna peasekretäri kohalt ning tal on juba Vitsuti järglane välja vaadatud.

Aare ütles BNSile, et praegu käivad läbirääkimised uue peasekretäri nimetamiseks.

«Konkreetne kandidaat on olemas, nii et tegutseme kõige kiiremas korras,» lausus ta, soovimata siiski kandidaadi nime öelda.

Postimees.ee andmetel spekuleeritakse siinkohal erakonna sees näiteks erakonna endise kontorijuhi Piret Aaviku ja õigusekspert Heiki Lindpere nimega.

Rahvaliidu juhatus nimetas Vitsuti Aare ettepanekul peasekretäriks juuli keskel. Varem kandideeris Vitsut ka erakonna aseesimeheks, kuid ei osutunud valituks.

Erimeelsused tulid partei uute juhtide vahel avalikuks juba augustis, kui Aare ja Vitsut süüdistasid üksteist erakonna raha väärkasutuses. Hiljem on Vitsut ja Aare nõudnud korduvalt üksteise ametist lahkumist.

Rahvaliidu aseesimees Mai Treial ütles eile BNSile, et Vitsuti lahkumine oli kõne all ka reedesel juhatuse erakorralisel koosolekul.

«Kui leitakse peasekretäri asetäitja või sellele kohale uus inimene, siis oli Vitsut nõus lahkuma,» kinnitas Treial, kelle sõnul pakkus sellise võimaluse välja Vitsut ise.

Praeguse peasekretäri võimalik kandideerimine erakonna esimeheks tema kinnitusel jutuks ei olnud.

Rahvaliit saab uued juhid 20. novembril, kui Tartus kogunev kongress peaks vastu võtma uuendatud programmi ja põhikirja ning valima parteile üheks aastaks esimehe, aseesimehed, volikogu ning revisjonikomisjoni.

Volikogu peaks seejärel ametisse kinnitama uue juhatuse ning valima ka aukohtu liikmed.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles