Küsitlus: Vabaerakond jääb Reformierakonnast napilt maha

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakond.
Vabaerakond. Foto: Liis Treimann

Sotsiaaldemokraadite toetusprotsent kasvas kuuga märgatavalt ning veidi sai toetajaid juurde ka Vabaerakond, mis jäi Reformierakonnast maha vaid ühe protsendipunktiga, selgus ERRi uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute ASi 1000 vastajaga üle-eestilisest küsitlusest.

Mai lõpus ja juuni alguses toimunud küsitluse järgi oli ülekaalukalt suurima toetajaskonnaga partei endiselt Keskerakond, kuigi nende toetus kahanes kuuga 31 protsendilt 28 protsendile ning teisele kohale tõusis Sotsiaaldemokraatlik Erakond, mille toetusprotsent kerkis 13 protsendilt 18 protsendile, kirjutab ERR Uudised.

Uuringufirma kinnitusel avaldas sotsiaaldemokraatide tulemusele ilmselt mõju juhivahetus - ehkki enne 30. maid oli tehtud 10 protsenti intervjuudest ja 30. mai õhtuks 20 protsenti, viidi suurem osa küsitlusest läbi perioodil, mil erakonna esimeheks oli juba saanud Jevgeni Ossinovski.

Kolmandal kohal oli märtsikuiste parlamendivalimiste võitja Reformierakond, mille toetusprotsent kahanes kuuga 18 protsendilt 16 protsendile ning Vabaerakond ei jäänud Reformierakonnast palju maha, kuna kasvatas kuuga toetust 14 protsendilt 15 protsendile.

IRLi toetus püsis üheksal protsendil, EKRE toetusprotsent kahanes kuuga seitsmelt protsendilt kuuele protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles