Kandidaat Mikser muudaks sotsid ja Eesti demokraatlikumaks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peafavoriidi sotside juhi kohale – senine esimees Jüri Pihl (paremal) ja praeguse juhtkonnaga rahulolematute soosik Sven Mikser.
Peafavoriidi sotside juhi kohale – senine esimees Jüri Pihl (paremal) ja praeguse juhtkonnaga rahulolematute soosik Sven Mikser. Foto: Priit Simson/Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatide esimeheks kandideeriv Sven Mikser saatis erakonnakaaslastele oma seisukohad, kus pööras oma põhirivaali Jüri Pihli platvormiga võrreldes enam rõhku riigi ja erakonna demokraatlikkusele.

«Eesti inimesed – meie liikmed, meie valijad – otsivad värskeid ideid ja kaasaegset dünaamilist jõudu, kes annab kriisist väljuvale Eestile uue suuna ja impulsi,» kirjutas Mikser.

«Suudame seda vaid siis, kui leiame julgust sisemiselt ja märgiliselt uueneda.»

Mikser lubas esimeheks saades luua uueks sotsiaaldemokraatliku erakonna ja Eesti riigi. «Just Sinu teha on otsustav valik, kas 16. oktoobri sisevalimised ja tuleva aasta riigikogu valimised toovad muutuse, mis peatab Eesti mõtte kängumise ja hiiliva stagnatsiooni,» pöördus Mikser kaaserakondlaste poole.

Mikser leiab, et sotsid peavad seisma riigi sotsiaalselt ja regionaalselt tasakaalustatud arengu eest. «Ma tahan koos Sinuga anda rahvale tagasi suurerakondade kaaperdatud kõrgema riigivõimu,» kõnetas ta parteikaaslasi.

Mikser pööras tähelepanu ka ühiskonna sotsiaalküsimuste lahendamisele, märkides, et Eestis räägitakse liiga palju pseudoprobleemidest, mis varjutavad tegelikud mured nagu lastega perede vaesuse ja ääremaastumise.

«On aeg tunnistada: see, kui üks Eesti koolilaps läheb õhtul tühja kõhuga magama, on meie rahva edasikestmisele palju suurem oht kui idanaabri teisejärgulise poliitiku tige avaldus,» kirjutas Mikser.

«Pimedad aknaruudud Eesti külades on riigi püsimise jaoks süngem ettekuulutus kui klaasristi LED-lambid, mis ei taha kuidagi süttida.»

Mikseri vastaskandidaat, partei praegune esimees Jüri Pihl esitas eelmisel nädalal oma kodulehel samalaadse plaani «Uus, parem Eesti», kus keskendus üldjoontes samadele probleemidele, mis Mikser.

Ta lubas samuti erakonna senisest suuremat pööret vasakule, kuid rääkis Mikseriga võrreldes vähem demokraatiast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles