Ossinovski: koalitsioonilepingu avamine tuleb jutuks pärast jaanipäeva

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimehe Jevgeni Ossinovski sõnul on koalitsioonierakondade juhid kokku leppinud, et koalitsioonilepingu avamise arutelusid alustatakse pärast jaanipäeva.

Ossinovski ütles pärast SDE uue juhatuse esimest koosolekut Postimehele, et kokkuleppe kohaselt tuleb koalitsioonilepingu avamine arutlusele pärast jaanipäeva, kui ka riigikogu on oma istungjärgu lõpetanud. Tema sõnul oli juhatus selle plaaniga täna nõus. «Nii kaua, kuni teistsugust kokkulepet ei ole, me omalt poolt toetame kõiki neid kokkuleppeid, mis valitsuses siiani on sõlmitud. Nii et riigikogu menetluses olev maksupakett leiab koalitsioonierakondade toetuse,» kinnitas ta.

Ossinovski sõnul on avalikkuses olnud justkui ootus, et valitsuse algatatud maksumuudatuste vastuvõtmisega lõpevadki praeguse koalitsiooni suured teod. «Tegelikult on ju tegemist suures pildis väikeste muudatustega, ehkki tõsi ta on, et meedia ja avalikkuse kõrgendatud tähelepanu tulemusel on jäänud mulje, et tegemist on revolutsiooniliselt kas siis heade või halbade asjadega, sõltuvalt sellest, millisel poolel ollakse,» ütles ta.

Samas on üsna palju suuri ja põhimõttelisi küsimusi Ossinovski sõnul siiski õhus ning neid hakataksegi pärast jaanipäeva nii koalitsioonipartnerite kui erakonnakaaslastega arutama. «Me ei ole omalt poolt kindlasti minemas läbirääkimistele nii, et meil on suur kinnitatud nõudmiste pakett, mida me läheme partneritelt välja pressima. Pigem on kokkulepe hetkel selline, et pärast jaanipäeva tulla kokku ja avatud pilguga rääkida läbi, mida oleks võimalik koalitsioonilepingus täiendada, et suured asjad saaksid tehtud,» lausus ta.

Ossinovski lisas, et ühtlasi on kokku lepitud, et enne omavahelisi arutelusid ei hakata avalikult oma lubadusi või nõudmisi välja käima. «See tõenäoliselt ei soodustaks selle protsessi konstruktiivset edenemist,» ütles SDE esimees.

IRLi esimees Margus Tsahkna jäi oma kommentaaris napisõnaliseks, märkides, et on varemgi öelnud, et kui midagi on vaja koalitsioonilepingus täpsustada või üle vaadata ning kui tulevad konkreetsed ettepanekud, siis IRLi taha see ei jää.

Reformierakonna, SDE ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) koalitsioonileping sai allkirjad 8. aprillil. Viimase paari nädala jooksul on kõik koalitsioonierakonnad valinud endale uue juhtkonna, sealhulgas on nii SDE kui IRL saanud uue esimehe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles