Reiljan: Rahvaliidu nimemuutusel pole mõtet

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Reiljan.
Janno Reiljan. Foto: Peeter Langovits

Rahvaliidu liige ja majandusprofessor Janno Reiljan leidis, et Rahvaliidu nime pole mõtet muuta, kui ei kavatseta muuta erakonna poliitikat ja paiknemist poliitilisel maastikul.

«Rahvaliit oli vanasti tsentripartei, kokku tulid inimesed eri suundadest, tuli inimesi teistest parteidestki, põhiprobleem ongi olnud erinevaid suundasid tasakaalustada,» selgitas Reiljan Vikerraadio saates «Reporteritund».

«Rahvaliidus on kogu aeg olnud sotsiaaldemokraatlike vaadetega inimesi ja rahvuslik-konservatiivse suuna esindajaid,» kirjeldas ta.

«Mina ei arva nimevahetusest mitte midagi, sel lihtsal põhjusel, et mitte nimi ei riku meest, vaid mees võib nime rikkuda. Kui leitakse, et Rahvaliidu nimi on hetkel kehva, siis nimevahetus ei tee ju midagi paremaks. Sama mees uue nimega oleks nagu parem? Kui me poliitikat muudame, tsentrist kuhugi ära nihkume, siis oleks see ehk küsimus,» leidis Reiljan.

«Lihtsalt vahetamise pärast ei näe nimemuutusel mõtet. Kas need inimesed, kes tahavad nime muuta, tahavad ka partei poliitikat muuta,» seda ei tea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles