Kallas näeb Reformierakonna aseesimeestena iseennast, Ligi, Sullingut ja Pevkurit

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Tairo Lutter

Reformierakonna juhatuse liige Kaja Kallas näeks ideaalis erakonna aseesimeestena iseennast, Jürgen Ligi, Anne Sullingut ja Hanno Pevkurit.

Kallas ütles Postimehele, et selline aseesimeeste kohtade jaotus oleks tema jaoks ideaal, kuid ta ei oska praegu öelda, kes Reformierakonna uuteks aseesimeesteks saavad.

«Reformierakonna põhikiri ütleb, et juhatus valib aseesimehed enda seast, kuid täpsemalt protseduuri ei ole kirja pandud. Seni on tehtud nii, et erakonna esimees esitab ettepaneku, kes võiksid aseesimehed ja juhatus kinnitab selle. Siiani ei ole juhatuses aseesimeeste valimistel hääletust toimunud ja keegi pole erakonna esimehe ettepanekule vastu vaielnud,» rääkis Kallas.

Kallase sõnul oli Reformierakonna eelmise esimehe Andrus Ansipi ajal niimoodi, et esimees esitas juhatusele aseesimeeste kandidaatideks enim hääli saanud juhatuse liikmed.

«Kui traditsiooni jätkata, siis oleks see ka nüüd niimoodi. Aga nüüd on uus juhatus ja võib-olla on nüüd uued mõtted selles osas,» ütles Kallas, kes oli eelmise juhatuse ajal Reformierakonna aseesimees.

Kaja Kallas sai Reformierakonna juhatuse valimistel 666, Jürgen Ligi 623, Hanno Pevkur 606, Anne Sulling 577,  Maris Lauri 555, Urmas Paet 551, Urve Tiidus 518, Arto Aas 491, Ants Laaneots 472, Urmas Kruuse 403, Kalle Palling 391, Aivar Sõerd 376, Keit Pentus-Rosimannus 362 ja Rein Lang 361 häält.

Juhatuse valimistel enim hääli saanud Kallas möönis, et hääletustulemuste põhjal oleks tal õigustatud ootus saada Reformierakonna aseesimeheks ja ta oleks ka valmis sellele kohale asuma.

Reformierakonna põhikiri ei ütle, mitu aseesimeest erakonnal on. Üle-eelmises juhatuses oli kolm aseesimees, eelmises juhatuses aga neli – Kaja Kallas, Keit Pentus-Rosimannus, Urmas Paet ja Jürgen Ligi.

Reformierakonna üldkogu valis eile erakonna esimeheks tagasi Taavi Rõivase ja valis 14-liikmelise juhatuse. Esimees ja juhatus valiti ametisse kaheks aastaks. Aseesimehed valib uus juhatus oma liikmete seast esimesel koosolekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles