Reformierakond valis Taavi Rõivase esimeheks tagasi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakond valis Taavi Rõivase esimeheks tagasi.
Reformierakond valis Taavi Rõivase esimeheks tagasi. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Reformierakond valis täna Tartus toimuval üldkogul peaminister Taavi Rõivase tagasi erakonna esimeheks.

Taavi Rõivase poolt hääletas 750 Reformierakonna liiget, esimehe valimisel osales kokku 872 reformierakondlast. Maakonnaorganisatsioonides esimehe valimisel eelhääletusel 88, elektrooniliselt hääletas 661 ning üldkogul andis oma hääle 123  reformierakondlast.

14-liikmelise juhatuse liikmeteks valisid reformierakondlased europarlamendi saadikud Kaja Kallase ja Urmas Paeti, haridusminister Jürgen Ligi, siseminister Hanno Pevkuri, riigihalduse minister Arto Aasa, maaeluminister Urmas Kruuse ja välisminister Keit Pentus-Rosimannuse, riigikogu liikmed Anne Sullingu, Maris Lauri, Urve Tiiduse, Ants Laaneotsa, Kalle Pallingu ja Aivar Sõerdi ning endise välis-, justiits- ja kultuuriministri Rein Langi.

Kaja Kallas sai 666, Jürgen Ligi 623, Hanno Pevkur 606, Anne Sulling 577,  Maris Lauri 555, Urmas Paet 551, Urve Tiidus 518, Arto Aas 491, Ants Laaneots 472, Urmas Kruuse 403, Kalle Palling 391, Aivar Sõerd 376, Keit Pentus-Rosimannus 362 ja Rein Lang 361 häält.

Juhatuse valimisel osales 972 erakonna liiget. Maakonnaorganisatsioonides hääletas 88, elektrooniliselt 764 ja üldkogul 120 reformierakondlast.

Kallas, Ligi, Pevkur, Paet, Kruuse, Pentus-Rosimannus ja Lang kuulusid ka Reformierakonna eelmise juhatuse koosseisu. Uued juhatuse liikmed on Sulling,  Lauri, Tiidus, Aas, Laaneots, Palling ja Sõerd.

Eelmisest juhatusest kandideerisid uue juhatuse liikmeteks ka Laine Randjärv ja Valdo Randpere, kes ei osutunud valituks. Randjärv sai 357 ja Randpere 291 häält. Eelmisesse juhatusse kuulusid ka riigikogu eelmisesse koosseisu kuulunud Kalev Lillo, endine riigikogu liige, tipp-poliitikast lahkunud Jaanus Tamkivi ning peaministri büroo juht Kairi Uustulnd, kes uude juhatusse ei kandideerinud.

Uuest juhatusest jäid välja ka sinna kandideerinud riigikogu liikmed Yoko Alender (311 häält), Deniss Boroditš (256 häält), Toomas Kivimägi (325 häält), Valdo Randpere (291 häält) ja Imre Sooäär (167 häält), Tartu linnapea Urmas Klaas (312 häält) ja Haapsalu linnapea Urmas Sukles (233 häält) ning ettevõtja Tauno Tuula (87 häält).

Reformierakonna liikmed said uusi juhte valida eelhääletusel, mis toimus 11.–16. mail maakonnaorganisatsioonides ja elektroonilisel sisehääletusel, mis kestis 18. mai hommikust 21. mai õhtuni. Juhte sai valida ka täna toimuval erakonna üldkogul.

Esimees ja juhatus valiti ametisse kaheks aastaks. Aseesimehed valib uus juhatus oma liikmete seast esimesel koosolekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles