Muuli palus õhtusöögitšeki riigikogule esitamise pärast vabandust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Muuli
Kalle Muuli Foto: Küllike Rooväli

Riigikogu kantseleil laevarestorani 82-eurose õhtusöögiarve hüvitada lasknud, kuid hüvitise hiljem tagasi maksnud riigikogu liige Kalle Muuli palus täna tšeki esitamise pärast vabandust.

«Riigikogu kulutšekiga seonduv häirib paljusid inimesi. Ma tegin vea, et esitasin selle tšeki riigikogu raamatupidamisele hüvitamiseks ja ma palun vabandust,» kirjutas Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Muuli täna suhtlusvõrgustikus Facebook.

Muuli märkis, et on vea parandamiseks tšeki tagasi võtnud ja riigile sellest kulu ei tekkinud. «Tulenevalt minu kunagistest sõnavõttudest ajakirjanikuna olen kuluhüvitiste teema osas eriti kõrge avalikkuse tähelepanu all ja mõistagi ma aktsepteerin seda. Suhtun oma töösse riigikogus pühendunult ja loodan, et edaspidi saame rääkida poliitikast,» lisas ta.

Riigikogu pressiesindaja ütles eile Postimehele, et Muuli esitas riigikogu kantseleile eelmisel nädalal kuluhüvitise saamiseks 82-eurose arve. «See maksti talle välja, aga kuna Kalle Muuli soovis seda kulu seejärel tagasi võtta, siis ta maksis saadud raha kantseleile tagasi,» lausus ta.

Dokumendist selgus, et arve väljastas Tallinna-Stockolmi liinil sõitva Tallinki reisilaeva Victoria I Piazza restoran 1. mail veidi enne kella 22. Arves sisaldus kaks kohapraadi, kaks õlut, pokaal valget veini, kaks tiramisu magustoitu ja kaks kohvi.

Muuli selgitas eile, et kohtumine oli tööalane ega olnud samal ajal laeval kogunenud sõbra sünnipäevakülalistega seotud. Samuti oli arve tema sõnul riigikogu raamatupidamise meelest hüvitamiskõlblik.

«Kuna ma ei olnud parajasti tööreisil, vaid erasõidul (ehkki riigikogu liikme tööaeg kestab põhimõtteliselt 24/7), siis hakkas mulle hiljem tunduma, et seal võib vasturääkivus olla ja ma võtsin tšeki tagasi. Kuna riigile kulu ei tekkinud, vaid tegu on minu enda taskust kinni makstud eraarvega ja seega erakohtumisega, siis ma ei pea vajalikuks hakata siin avalikult arutama, kellega ma oma kulul kohtun või ei kohtu,» märkis Muuli eilses kommentaaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles