Muuli maksis 82-eurose õhtusöögiarve hüvitise riigikogule tagasi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Muuli
Kalle Muuli Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv riigikogu liige Kalle Muuli lasi riigikogu kantseleil hüvitada laevarestorani 82-eurose õhtusöögiarve, kuid maksis selle hiljem tagasi.

Riigikogu pressiesindaja ütles Postimehele, et Muuli esitas riigikogu kantseleile eelmisel nädalal kuluhüvitise saamiseks 82-eurose arve. «See maksti talle välja, aga kuna Kalle Muuli soovis seda kulu seejärel tagasi võtta, siis ta maksis saadud raha kantseleile tagasi,» lausus riigikogu pressiesindaja.

Dokumendist selgub, et arve on väljastanud Tallinna-Stockolmi liinil sõitva Tallinki reisilaeva Victoria I Piazza restoran 1. mail veidi enne kella 22. Arves sisaldub kaks kohapraadi, kaks õlut, pokaal valget veini, kaks tiramisu magustoitu ja kaks kohvi.

Muuli sõnul oli kohtumine tööalane ega olnud samal ajal laeval kogunenud sõbra sünnipäevakülalistega seotud. Samuti oli arve tema sõnul riigikogu raamatupidamise meelest hüvitamiskõlblik.

«Kuna ma ei olnud parajasti tööreisil, vaid erasõidul (ehkki riigikogu liikme tööaeg kestab põhimõtteliselt 24/7), siis hakkas mulle hiljem tunduma, et seal võib vasturääkivus olla ja ma võtsin tšeki tagasi. Kuna riigile kulu ei tekkinud, vaid tegu on minu enda taskust kinni makstud eraarvega ja seega erakohtumisega, siis ma ei pea vajalikuks hakata siin avalikult arutama, kellega ma oma kulul kohtun või ei kohtu,» märkis Muuli sotsiaalmeedias.

Muuli ütles Postimehele, et maksis riigikogu kantseleile raha tagasi selle nädala alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles