Erakonnad ennustavad riigikogus erakorralisi istungeid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser. Foto: Martin Ilustrumm

Nii Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) kui ka Keskerakond (KE) prognoosivad, et enne riigikogu suvepuhkusele minekut toimub mitu erakorralist istungit maksude teemal.

SDE esimees, kaitseminister Sven Mikser ütles ETV saates «Foorum», et riigikogu läheb sel aastal tavatult vara suvepuhkusele, kuid tuleb ilmselt erakorralisteks istungiteks kokku mitu korda, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Üks asi, mis on eelmise koalitsiooni ehk sotside ja Reformierakonna (RE) koalitsiooni tehtud, on see, et maksumuudatusi sisaldavad seadused tuleb vastu võtta pool aastat enne nende jõustumist,» ütles Mikser, kelle sõnul tähendab see seda, et tuleva aasta 1. jaanuarist kehtima hakkavad maksumuudatused tuleb riigikogus heaks kiita enne juuni lõppu.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni juht Kadri Simson selgitas saates, et erakorralised istungid tulevad seetõttu, et valitsus pole veel andnud riigikogule üle maksutõusude paketti.

Seda tehakse ilmselt 25. mail ning see tähendab Simsoni sõnul seda, et jaanuarist kehtima hakkavad maksumuudatused tuleb vastu võtta kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles