Ossinovski esitab sotside peasekretäriks Inara Luigase

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inara Luigas.
Inara Luigas. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) uueks juhiks pürgiv Jevgeni Ossinovski soovib valituks osutudes erakonna järgmise peasekretärina näha endist riigikogu liiget Inara Luigast.

Ossinovski sõnul peab uus peasekretär muutma organisatsiooni tugevamaks ja panema erakonna liikmete hääled kõlama üle Eesti ning seda tuleb teha suure pühendumuse ja sisemise kirega. «Ma olen veendunud, et Inara Luigas on täna parim kandidaat sotside peasekretäri kohale,» teatas ta ja lisas, et peale tuntuse ja poolehoiu erakonnas on Luigasel olemas ka sotside valijate toetus.

Kandideerimiseks nõusoleku andnud Luigas tunnistas, et tegu on suure vastutusega. «Kaalusin tõsiselt ja otsustasin väljakutse vastu võtta. Julgust peab olema, sest iseenesest ju asjad siin maailmas paremaks ei lähe,» märkis ta.

Luigas on SDEsse kuulunud alates 2014. aastast. Varem kuulus ta 1997. aastast Keskerakonda, kust lahkus koos praeguse sotsiaaldemokraadi Rainer Vakra, reformierakondlase Deniss Boroditši ja parteituks jäänud Lembit Kaljuveega 2012. aasta aprillis.

Keskerakonna nimekirjas kandideerinuna oli Luigas 2006. aastast kuni tänavu kevadeni riigikogu liige. Märtsis toimunud valimistel sai ta SDE nimekirjas Võru-, Valga- ja Põlvamaal 1192 häält, kuid uuesti valituks ei osutunud.

Varem on Luigas olnud aastatel 1993–2004 Mikitamäe vallavanem ning kandnud Seto Kuningriigi ülemsootska ja 2002. aastal Eesti aasta ema tiitlit.

SDE-le valib kaheks aastaks esimehe 30. mail Pärnus kogunev üldkogu, mis ühtlasi valib ametisse aseesimehed ning juhatuse, revisjonitoimkonna, põhikirja- ja programmitoimkonna, valimistoimkonna ja aukohtu uue koosseisu. Lisaks kinnitab üldkogu esimehe ettepanekul uue peasekretäri.

Ossinovski kõrval esimeheks kandideeriv Sven Mikser, kes on juhtinud SDEd alates 2010. aastast, soovib peasekretäriks esitada endise riigikogu liikme Karel Rüütli. 2001. aastast toonasesse Rahvaliitu kuulunud Rüütli ühines sotsiaaldemokraatidega 2011. aasta alguses. Tänavustel riigikogu valimistel sai ta Harju- ja Raplamaal 293 häält.

SDE peasekretäri ülesanne on korraldada erakonna igapäevast juhtimist. Muu hulgas peab peasekretär esitama põhikirja kohaselt tulude-kulude aruandeid, valmistama ette erakonna eelarveid, organiseerima erakonna palgaliste töötajate tööd ja korraldama juhatuse otsuste täitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles