Kohus mõistis IRLilt Toivo Susi kasuks välja 3000 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna ringkonnakohus mõistis teisipäeval Isamaa ja Res Publica Liidult (IRL) ettevõtja Toivo Susi kasuks välja 3000 eurot, kuna erakond oli kasutanud Susit näidanud teleklippi oma korruptsiooniteemalises valimisreklaamis.

Tallinna endise linnaametniku Ivo Parbuse korruptsioonikaasuses süüdi jäänud Susi alustas IRLi ning mitme televisiooniettevõtte vastu kohtuteed, kuna leidis, et IRL kahjustas oma valimisreklaamiga tema huve, telejaamad aga eksisid seda reklaami eetrisse andes.

Susile ei meeldinud, et IRL kasutas oma valimisreklaamis tema kujutist, iseloomustades sellega Tallinna linnavõimu väidetavalt korruptiivset olemust. Susi esitas hagi nii IRLi kui ka reklaami näidanud ASi Kanal 2, ASi TV3 ja OÜ FOX International Channels Estonia vastu. Ettevõtja nõudis reklaami avaldamise õigusvastasuse tuvastamist ja kahju hüvitamist.

Mullu suve hakul jõudis Susi meediafirmadega kohtuvälise leppeni, kui teleettevõtete juhid andsid lubaduse enam mitte näidata vaidlusalust reklaami. IRL aga Susi nõudmistele järele ei andnud ning nende vahel jätkus kohtuvaidlus Harju maakohtus.

Tänavu jaanuari lõpus jättis esimese astme kohus Susi hagi rahuldamata. Seejärel pöörduski Susi Tallinna ringkonnakohtusse, kus saavutas teisipäeval IRLi üle võidu. Ringkonnakohus kohustas IRLi lõpetama Susi kujutist sisalduva reklaami avalikustamise telekanalites ning lõpetama edaspidi igasuguse muu Susi isikuandmete töötlemise, avalikustamise ja neile juurdepääsu võimaldamise seoses kõnealuse reklaamiga.

«Kohus mõistis IRLilt Susi kasuks välja mittevaralise kahju hüvitise 3000 eurot,» ütles ringkonnakohtu pressiesindaja BNSile, lisades, et otsus on siiski jõustumata ja selle võib vaidlustada 30 päeva jooksul.

Harju maakohus karistas Parbuse süüasja raames kohtu ette sattunud Toivo Susi 2012. aasta märtsis pistise andmise eest kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega, millest kohe tuli tal ära kanda viis kuud, ülejäänud karistusaeg aga kanda tingimisi nelja-aastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles