Kinnisvaraküsimusi puudutav piirivööndi analüüs valmib uuel aastal

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti piir.
Eesti piir. Foto: Marko Saarm

Siseministeeriumi eestvedamisel valmib järgmise aasta algul analüüs, mis käsitleb nii piiriäärsete alade kinnisvaraküsimusi kui piirivööndit ja selle turvalisusega seonduvat laiemalt.

Siseminister Hanno Pevkur ütles Postimehele, et koalitsioonikõnelustel arutati tõesti ka piiriäärsete maade teemat ning lepiti kokku, et siseministeeriumi eestvedamisel analüüsitakse piiriga, sealhulgas piirivööndis kinnisvara omandamisega seotud küsimusi ja ehitatakse välja Eesti idapiir.

Kui Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimeheks pürgiv Jevgeni Ossinovski ütles täna Postimehes ilmunud intervjuus, et siseminister lubas kõnelustel oma ettepanekud välja tuua kahe kuu jooksul, siis Pevkuri sõnul ei lepitud tähtaegu kokku ja kahe kuu väide pole seetõttu korrektne.

Pevkuri sõnul ei käsitle analüüs ainult kinnisvaraküsimusi, vaid laiemalt piirivööndit ja selle turvalisust ning selle tegemiseks peab siseministeerium lõplikult paika saama ka koostatava piiriprojekti. «Detailse piiriprojekti valmimistähtajaks on selle aasta lõpp ning sellest tulenevalt valmib piirivööndi analüüs järgmise aasta alguses,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles