Analüütik: Ossinovski valimisel SDE juhiks mängib rolli ka Nestori tugi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski ja Eiki Nestor.
Jevgeni Ossinovski ja Eiki Nestor. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Analüütik Agu Uudelepp leiab, et kui Jevgeni Ossinovski valitakse SDE esimeheks ja Eiki Nestor aktsepteerib seda, toetab teda ja annab ka oma olekuga, mitte ainult sõnadega mõista, et see on loomulik areng, mis on ühiskonnale kasulik, siis läheb see esimehe vahetus palju valutumalt.

Samal ajal, kui Ossinovski toetajad talle poolthääli otsivad, toimub sama Mikseri toetajate seas, räägitakse, et Mikseri soosik uue peasekretäri kohale, Karel Rüütli, kes aastate eest Rahvaliidust koos arvukate kaaslastega üle tuli, on Mikserile toetuse kogumiseks käivitanud kogu sotside seas tegutseva endiste rahvaliitlaste võrgustiku, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Aktuaalne kaamera. Nädal».

Mikseri taga on ka viimseid nädalaid peasekretäri ametit pidav kultuuriminister Indrek Saar.

Kas aga sotsid Ossinovski juhtimisel üldse valitsusse jääks, pole selge, nagu ka see, kas Ossinovskist saaks erakonna juhina valitsuse liige.

Üks küsimus on veel see, kuidas avalikkus valimiste eel peamiselt venekeelse koolihariduse küsimusega silma torganud Ossinovski parteijuhina omaks võtaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles