Kivirähk reitingutest: olukord on pretsedenditu

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Kivirähk
Juhan Kivirähk Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Turu-uuringute AS-i uuringujuhi Juhan Kivirähki sõnul on pärast valimisi tekkinud pretsedenditu olukord, kus opositsioonierakondade toetus on kokku suurem kui valitsuskoalitsiooni toetus.

«Tegelikult on pretsedenditu olukord, kus kaks kuud pärast valimisi on valitsuskoalitsiooni summaarne toetus 40 protsenti ja opositsioonil 52 protsenti. Sellist seisu küll varasemast meelde ei tule,» vahendas ERR Uudised Kivirähki sõnu «Aktuaalsele Kaamerale».

Valitsusliidu erakondade languse taga võib olla see, et inimestele ei meeldi koalitsiooni lubaduste täimisteks valitud katteallikad.

«Võib-olla ei ole küsimus niivõrd katteallikates, vaid arusaamas, et see on valitsus, mis opereerib mingite summadega, tõstes neid ühest taskust teise, aga neil jääb puudu laiemast visioonist, kust areng ja lisarikkus tuleb,» selgitas Kivirähk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles