Hõbemägi: Tsahkna tõusmine IRLi juhiks peaks EKRE ärevaks tegema

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ajakirjanik ja õppejõud Priit Hõbemägi leidis Margus Tsahkna arvamuslugu lugedes, et tema saamine IRLi esimeheks peaks tegema ärevaks teise rahvuslik-konservatiivse partei, EKRE.

«Tänane hommik tõi Eesti Panga nõukogu endise juhi Jaan Männiku IRLi esimehekandidaadiks Tsahkna kõrvale, aga tema vaevalt, et mingit värsket jõudu endast kujutab, arvas Hõbemägi Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Tsahkna on esitanud oma seisukohad stiilis igaühele midagi. Tema seisukohad pagulaspoliitika ja Eesti riigi tuleviku suhtes peaksid tegema valvsaks EKRE, sest tema väljaütlemised viiksid IRLi oluliselt paremale tiivale,» leidis Hõbemägi.

«Kas muutuma peaks nii radikaalselt? Kui seda teksti lugeda, siis see oli ikka selline 19. sajandi keskpaiga üllitis. Minu meelest oli Tsahkna tekst ikka selline «ei edasi, vaid ikka kaks sammu tagasi»,» leidis endine Postimehe vastutav väljaandja Mart Luik.

«IRLi puhul on naiskandidaadi esilekerkimine välistatud, DNAs on seal sees, et keskealised mehed on seal tüüril, aga nad küll kasutavad naisi valimistel ära,» rääkis Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand.

«Tsahkna eeskujud pole valitud rumalad, nii Põlissoomlased kui Šoti Rahvuspartei SNP on mõlemad edukad olnud,» leidis Hõbemägi.

«Kuigi SNP on hoopis vasakpoolne partei,» meenutas Tarand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles